Foto: a-tv.md

Înainte de alegeri, Dodon iarăși promite construcția drumului de Centură a Chișinăului

  • Cu cât se apropie ziua alegrilor, cu atât mai mari sunt promisiunile candidatului Igor Dodon. Astăzi, prezidențiabilul promite, alături de primarul Capitalei, realizarea proiectului ”Centura Chișinău”, însă iarăși – anul viitor, adică după alegeri. Mai mult decât atât, acesta spune că sunt proiecte concrete în acest sens ce urmează a fi inițiate în 2021.

Dodon, însă nu a precizat niște detalii vitale pentru acest proiect: cine sunt finanțatorii, gata să investească sume atât de mari, când anume anul viitor va începe construcția acestui drum, cum va fi înstrăinat ternul adiacent ce aparține oamenilor, dar și câte foi din acest proiect pe care îl anunță că e pregătit, sunt de fapt scrise. Așadar, aceste lucruri trădează anunțul său ca fiind lesne de înțeles că nu e nimic mai mult decât o  promisiune electorală și acest proiect nu are mari sorți de izbândă, atât de necesar Chișinăului, care se sufocă deja în ambuteiaje.

”Avem planuri foarte mari, vrem să finalizăm construcția drumului de centură a Chișinăului. Deja avem proiectul pregătit și un pachet mare de finanțare”, declară Dodon.

Recent, în cadrul unei emisiuni televizate, Ion Ceban a declarat că municipalitatea nu poate să-și asume costurile pentru centura Chișinăului, pentru că sunt investiții de milioane de euro, dar și e vorba de înstrăinarea terenurilor adiacente care aparțin oamenilor, lucru destul de complicat. Primăria Chișinău ar putea să-și asume responsabilitatea doar pentru o porțiune din acest drum de centură.

„Este vorba de sectorul care ar uni Colonița cu Sângera. Și să îl facem prin interiorul orașului, asta ar fi Transnistriei-Industrială-Gura Bâcului. Acum căutăm surse în planul multianual de reparație a drumurilor, trotuarelor și curților de blocuri, pe care îl facem în prezent și îl vom propune în scurt timp”, a menționat Ceban.

Majoritatea promisiunilor lui Igor Dodon sunt legate de 2021: anul viitor vor fi mărite pensiile și salariile, anul viitor va fi propus planul de atenuare a conflictului transnistrean, tot în 2021 Dodon promite realizarea drumului de ocolire a Chișinăului, dar și că anul viitor vom primi bani din exterior și Republica Moldova își va îmbunătăți relațiile cu vecinii.

Experții însă se întreabă de ce aceste lucruri nu a u fost realizate timp de patru ani, cât s-a aflat la cârma Președinției.

Dosar Media

Ai o noutate?