”Inadecvată”! Maia Sandu l-a supărat pe Putin – Reacția purtătoarei de cuvânt de la MAE rus, Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova consideră reacția Maiei Sandu la felicitarea adresată de către Vladimir Putin cu prilejul „Zilei de 9 mai” ca fiind una inadecvată.

Potrivit Mariei Zaharova, prin asemenea comportament, liderul de la Chișinău a dat dovadă de „lipsă elementară de tact”.

,,Am atras atenția asupra declarațiilor neprietenoase ale președintelui R.Moldova, Maia Sandu… Comentând mesajul adresat de către președintele Rusiei cu ocazia celor 77 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei, șeful statului moldovenesc a declarat “Noi nu avem nevoie de felicitări, avem nevoie de pace”. Este evident faptul că este o declarație inadecvată și lipsită de tact”, se menționează în comentariul oficialului rus.

Potrivit lui Zaharova, felicitarea lui Putin a fost adresată, în primul rând, „cetățenilor R.Moldova, veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, dar și urmașilor acestora, care cinstesc istoria și faptele eroice ale bunicilor și străbunicilor săi”.

”Poziția adoptată de către președintele Moldovei reprezintă un semnal foarte alarmant ce reprezintă o deraiere continuă a conducerii moldovenești de la relațiile pozitive acumulate între Rusia și Moldova”, precizează Zaharova.

De precizat că Maia Sandu, comentând scrisoarea oficială a liderului de la Kremlin trimisă de 9 mai, a anunțat că nu are nevoie de felicitări de la Vladimir Putin.

Turcan Ana

Ai o noutate?