Ilenuța Murea vine cu recomandări numai bune #destatîncasă: cărți, filme și muzică

A început sezonul rece, iar aceasta înseamnă că zilele devin mai lungi, iar serile sunt mai reci. Pentru a ne încălzi avem nevoie de băuturi fierbinți, eșarfe groase sau îmbrățișările persoanelor dragi.

Recomandările numai bune #destatîncasă vin astăzi de la Ilenuța Murea, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, de la USM. Acum este masterandă la aceeași facultate.

Cărți

Să ucizi o pasăre cântătoare este romanul scris de Harper Lee și care reușește să devină un roman actual, deși a fost publicat în 1960. Scurt despre ce vă așteaptă, dacă decideți să deschideți cartea. Titlul parcă ne pregătește de un detectiv, dar nu e chiar așa.

Naratorul este o fetiță de 8 ani, romanul are un ton cald și umoristic. Cartea e o poveste despre viața a doi copii (Jem și Scout), care devin martori la întâmplările dramatice din orășel. Un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă, iar tatăl naratoarei, Atticus Finch, este desemnat ca avocat al apărării. Aceasta schimbă atitudinea oamenilor din orășel față de cei doi copii deoarece toți îl consideră pe Atticus un trădător.

Romanul se citește ușor, trezește sentimente calde și, totodată, oferă o mulțime de idei și gânduri pentru reflecție. Să ucizi o pasăre cântătoare este romanul, ce deja de câțiva ani deține locul de frunte în topul cărților mele preferate.

 

Filme

Când Sărbătorile de Iarnă sunt aproape, la televizor sunt difuzate filmele cu tematica de Crăciun. În fiecare an sunt aceleași: Home Alone, Harry Potter, Elf, How the Grinch Stole the Christmas. În recomandările de astăzi voi evidenția un film și un desen animat, ce nu conțin tematica de Crăciun, însă sunt numai bune pentru a fi vizionate împreună cu familia.

Alături de el mi-am petrecut copilăria, însă, chiar dacă a fost filmat în 1995, filmul reușește să-mi capteze atenția până în prezent. Jumanji – un film ce povestește despre Allan Parrish, care descoperă un joc misterios și magic. În timpul jocului, tânărul este aruncat în.. joc. Eliberat Allan este peste 26 de ani și lui i se pare că totul s-a finalizat. Totuși, jocul odată început trebuie dus până la sfârșit, însă de data aceasta Allan nu joacă singur.

Posibil descrierea și pare a fi pentru un film horror, însă Jumanji nu are nimic legat cu filmele de groază. El oferă posibilitatea de a petrece o oră și jumătate alături de cei dragi. Conține acțiune, personaje carismatice, efecte vizuale bune, umor și multe altele.

 

 

Un desen animat, ce a văzut lumina sofitelor în 2017 este Coco. Desenul animat povesește despre micul Miguel, care vrea să devină cântăreț ca bunelul lui. Muzica e tema tabu în familia lor și încercând să-și demonstreze talentul, Miguel este prins în coloratul ținut al Morților. Acolo, Miguel își întâlnește buneii și străbuneii. Alături de familie și noii prieteni, Miguel pornește într-o călătorie impresionantă pentru a afla misterele familiei lui. Alte cuvinte sunt de prisos, doar că vă recomand ceva: pregătiți telefoanele mobile, deoarece după vizionare veți simți necesitatea de a auzi vocea persoanelor dragi.

 

 

Muzică

Sunt un meloman, iar playlistul meu este un amestec de toate genurile de muzică și piese în toate limbele. De la jazz până la kpop, de la muzică clasică până la rock, de la hip hop până la disco – toate acestea pot fi găsite în preferințele mele muzicale. Astăzi, însă, vă  recomand câteva piese, ce pot fi considerate vintage. Aceste piese păstrează o atmosferă a trecutului, iar în timpul audierii involuntar parcă devii o parte a anilor 60-70.

  • Teenager in love – Dion and The Belmonts
  • Oh, Pretty Woman – Roy Orbison
  • Ain’t No Mountain High Enough – Marvin Gaye and Tammi Terrell
  • I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch) – Four Tops
  • Sugar Sugar – The Archies
  • Dream Lover – Bobby Darin
  • Citește aici și alte recomandări

Dosar Media

Ai o noutate?