Igor Dodon speră că ploaia îi va aduce noroc la alegeri: primele declarații

Astăzi, Republica Moldova își alege președintele. Candidații deja și-au extercitat dreptul al vot dis de dimineață și au venit cu mesaje diferit, răspunzând evaziv, dar conform legii, pentru ce au votat.

Astfel, Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de PSRM la aceste alegeri, declară că a votat pentru o Moldovă prosperă, dar și pentru stabilitate. Mai mult decât atât, Dodon spune că ploaia de astăzi este de bine.

Am votat pentru o Moldovă puternică și stabilă. Pentru o țară puternică și stabilă. Pentru dezvoltare economică a țării. Republica Moldova trebuie să se țină departe de haos și destabilizare. Marea majoritate a cetățenilor pentru liniște și pace. Vă îndemn pe toți să participăm activ. De votul fiecăruia depinde soarta țării. În pofida vremii de afară, vă însemn să participați la scrutin. La moldoveni se spune că dacă plouă, atunci va fi o zi cu noroc. Părinții mei când s-au căsătorit tot a plouat. De aceea cred că e de bine”, declară Igor Dodon la ieșirea din secția de votare.

Procesul votării, ca și în cazul tuturor scrutinelor, are loc începând cu ora 07:00 șu până la 21.00. După caz, se permite prelungirea cu cel mult 2 ore a duratei votării pentru a le permite tuturor alegătorilor care fac coadă la secția de votare respectivă să-și realizeze dreptul de vot. Pentru ca alegerile prezidențiale să fie validate, la scrutinul prezidențial trebuie să participă minimum 33 la sută dintre alegătorii cu drept de vot.

Dosar Media

Ai o noutate?