Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei, iar Ion Chicu cu cel al SUA

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasador al Federației Ruse în țara noastră.

”Am discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la agenda bilaterală, diplomatul rus exprimând recunoștință pentru eforturile pe care le-am depus în perioada mandatului meu de Președinte al Republicii Moldova și  orientate spre îmbunătățirea relațiilor moldo-ruse.În cursul întrevederii am constatat realizarea unui nivel nou al dialogului strategic dintre cele două state și existența unui fundament solid pentru consolidarea în continuare a interacțiunii bilaterale, în diverse domenii de interes reciproc”,  scrie Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Dodon menționează că a discutat despre activitatea misiunii observatorilor din Rusia în cadrul alegerilor Președintelui Republicii Moldova și a adus mulțumiri părții ruse pentru interesul manifestat.

Amintim că astăzi premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Discuţiile au vizat cadrul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv subiectele prioritare, precum desfășurarea la 15 noiembrie al celui de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale. În context, a fost apreciat efortul Guvernului în organizarea unui proces electoral corect și democratic.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul continuă să fie concentrat pe realizarea Planului de Acțiuni pentru 2020-2023 și atingerea obiectivelor de dezvoltare a țării, stabilite de cadrul național strategic. Prioritar, Executivul va continua măsurile pentru dezvoltarea unei economii durabile și incluzive, prin modernizarea infrastructurii. De asemenea, rămâne o prioritate acțiunile pentru asigurarea sănătății cetățenilor, în contextul situației epidemiologice.

„Unul din obiectivele majore rămâne continuarea investițiilor în proiecte de infrastructură, în construcția apeductelor, industrializarea țării, fapt ce va asigura dezvoltarea economiei și creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a precizat premierul.

Totodată, Ion Chicu a informat despre progresele în procesul de încheiere a unui nou program cu Fondul Monetar Internațional.

Dosar Media

Ai o noutate?