Igor Dodon continua să amenințe: Dacă Maia Sandu va deveni președinte, va fi blocaj și haos!

Blocaj și haos! Astfel a descris Igor Dodon situația din țară după alegerile din 15 noiembrie, dacă Maia Sandu va deveni președinte. În cadrul unui interviu pentru postul de televiziune REN Moldova, Igor Dodon a explicat că fără o susținere a majorității parlamentare și fără o bună conlucrare cu Guvernul, Președintele nu are pârghii de a conduce țara.

”Dacă Maia Sandu va deveni președinte, ea nu va avea susținerea majorității parlamentare. Ce va dori să facă Maia Sandu? Să demită Guvernul. Cum să o facă, are nevoie de 51 de voturi în Parlament pe care nu le are și nu va avea. Se începe un conflict între Președinție, pe de o parte, și Parlament cu Guvern, pe de altă parte. Aici situația se destabilizează, asta înseamnă că noi în plină iarnă putem rămâne fără buget, fără proiecte. Această destabilizare durează vreo 5-6 luni, după care  Parlamentul va merge la Curtea Constituțională sau președintele va fi nevoit să cedeze în fața Parlamentului și a Guvernului”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai explicat că parlamentul nu poate fi dizolvat fără votul socialiștilor, iar în cazul unor alegeri anticipate, crearea majorității parlamentare în noul Legislativ fără PSRM este imposibilă.

Dosar Media

Ai o noutate?