Foto:facebook/Igor Dodon

Igor Dodon cedează puterea – PSRM e gata să susțină un guvern propus de Maia Sandu: ”Dacă v-au votat oamenii, dați jos acest Guvern

Declarații surprinzătoare din partea lui Igor Dodon, acesta spune că PSRM este gata să susțină un guvern propus de Maia Sandu. Potrivit lui, Maia Sandu poate forma o proprie coaliție de guvernare și să identifice un alt prim-ministru, care să preia responsabilitățile Guvernului.

”Doriți să preluați, arătați oamenilor cum puteți să schimbați lucrurile. Acest Guvern, într-o situație foarte dificilă, cu criză, cu pandemie, cu secetă, a reușit să asigure achitarea salariilor și a pensiilor la timp, dar nu încercați să presați ca Executivul să plece singur. O demisie a Guvernului din inițiativă proprie ar însemna acum să arunce țara în haos. Dacă v-au votat oamenii, dați jos acest Guvern, formați alt Guvern, asumați-vă responsabilitatea!” scrie Igor Dodon pe pagina sa oficială de facebook

În mesajul său, Igor Dodon menționează că socialiștii nu se țin cu orice preț de guvernare, mai ales că nu au o majoritate parlamentară.

”Ca să fie și mai clar, PSRM este gata să susțină un guvern propus de doamna Maia Sandu, în cazul în care dânsa este gata într-adevăr să își asume responsabilitatea pentru soarta țării și a cetățenilor și crede că poate gestiona criza mai bine decât actualul guvern. Ca urmare, nu trebuie pierdut timpul până la instalarea de jure în funcția de președinte, fiindcă doamna Maia Sandu și PAS își pot asuma chiar acum responsabilitatea pentru conducerea țării, așa cum au anunțat că doresc” a adăugat Igor Dodon.

Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să înceapă cât mai curând procesul de negociere cu fracțiunile parlamentare, să formeze o majoritate în formula care îi convine dumneaei, să creeze un nou Guvern sau să provoace alegerile parlamentare anticipate și să-și realizeze programul electoral.

 

Dosar Media

Ai o noutate?