Foto: tribuna.md

Igor Dodon avertizează Partidul Democrat: orice mișcare va avea și consecințe

Candidatul independent, dar susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, se arată deranjat de faptul că Partidul Democrat nu îl susține la alegerile prezidențiale și menționează că orice mișcare va avea consecințe. Dodon mai afirmă că după 15 noiembrie va urma o altă etapă, care va fi ”mult mai interesantă” și menționează că ”atunci când se încheie o partidă, începe alta”.

”În șah nu se spune din timp toate mișcările pentru următoarele poziții, care este sensul, ca oponenții noștri să cunoască ce dorim să facem în luna decembrie? Noi vom avea un Guvern stabil și susținere acest Guvern, fie că e vorba de o coaliție sau un Guvern minoritar. Noi suntem în coaliție cu PD, ei acum se frământă, au probleme în teritoriu și au pierdut jumătate din deputați. PSRM și-a respectat toate angajamentele față de PD. Eu cunosc mai multe lucruri pe care nu vreau să le spun, dar decizia într-o parte sau în alta va avea și consecințe.  După alegerile prezidențiale, indiferent cine câștigă modificări în structura Guvernului vor fi, iar Guvernul Chicu renovat îți va continua activitatea”, declară Dodon.

Amintim că ieri, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a discutat cu ambasadorii SUA şi României la Chişinău, despre rezultatele primului tur de scrutin prezidenţial.

Liderul PDM a scris pe pagina sa de Facebook că a abordat cu cei doi ambasadori scenariile post-electarele. Pavel Filip nu oferă amănunte în acest sens, şi nici nu precizează dacă a vorbit cu ambasadorii despre un eventual sprijin al partidului său pentru unul dintre candidaţii turului doi al alegerilor prezidenţiale.

La întrevederea care a urmat cu ambasadorul României, Daniel Ioniţă, liderul democraţilor a remarcat că relaţia cu România rămâne una de suflet pentru Republica Moldova şi a mulţumit pentru sprijinul oferit până acum.

Pavel Filip a început discuţiile pe tema situaţiei post-electorale, în condiţiile în care nu a înaintat niciun candidat la alegerile prezidenţiale, şi nici nu a susţinut pe cineva în primul tur de scrutin. PDM, are 13 deputaţi în Parlament şi e aliat al PSRM la guvernare.

Dosar Media

Ai o noutate?