Igor Dodon amenință diaspora că va anula voturile din unele secții: Asta e corupere a alegătorilor!

Igor Dodon amenință cetățenii moldoveni care vor vota peste hotarele țării că ar putea să le anuleze voturile din unele secții.

Acesta spune că anunțurile unor concetățeni din diaspora, pe rețelele de socializare, că pot să ia în mașinile personale oameni care doresc să meargă la vot este ”corupere a alegătorilor”.

”Cineve e gata să achite din cont propriu toate cheltuielile cu condiția că se va vota pentru un anumit candidat, oponentul meu. Dacă noi vom avea dovezi de corupere a alegătorilor, noi vom pune la îndoială votarea din anumite secții de votare din unele țări. Nu cred că cineva poate să aducă, fără vreun interes, cetățenii care lucrează în Italia, Anglia sau Germania, la sute de kilometri. E vorba de cheltuieli destul de mari pentru ca ei să voteze la acele secții împotriva lui Dodon. Asta și este coruperea alegătorilor”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a acuzat cetățenii din diaspora că ar fi fost aduși ”în mod organizat” în primul tur al alegerilor.

Unul din membrii activi ai diasporei din Marea Britanie, Dumitru Vicol, spune că cetățenii Republicii Moldova se ajută reciproc când vine vorba să ajungă cu mașina la secția de votare. Într-o postare plasată pe un grup de Facebook, dedicat diasporei, Vicol a ironizat declarația lui Dodon.

“Prieteni, voi încă vă ocupați cu aducerea forțată și coruperea alegătorilor când veniți de la sute de kilometri să votați sau ziceți că aveți locuri disponibile în automobil? Perfect. Haideți să continuăm să o facem. Diaspora penește porumbelul pe 15 noiembrie. Igor Dodon niciodată nu va putea înțelege cum o persoană poate să conducă 1.300 de kilometri pentru a vota pentru că niciodată nu-și va iubi țara, cum unii din diasporă”, scrie Vicol.

Amintim că, Ministerul rus de Externe a menționat într-un comunicat că își exprimă speranța că  ”va fi evitată situația din primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova când la foarte multe secții de votare din Europa și din Statele Unite ale Americii au fost transportați masiv alegătorii”.

Dosar Media

Ai o noutate?