Igor Dodon a vrut să scape de Ambasadorul Neguță? Am fost informat despre această operațiune

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, spune că a fost informat despre operațiunea pe care a petrecut-o Serviciul de Informații și Securitate și Serviciul Vamal, de contracarare a unei tentative de contrabandă cu anabolizante, în care, era implicat un microbuz cu numere diplomatice, ce aparțin Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

”Nu accept declarațiile și acuzațiile unor politicieni, care spun că în aceste acțiuni ar fi implicații apropiații mei. Eu am cunoscut și am fost informat despre operațiunea SIS și cea a Serviciului Vamal. Noi am dat acordul pentru contracararea acestor acțiuni. Pentru asta a fost și rechemat fostul ambasador în Rusia, Andrei Neguță. Cine e vinovat, să răspundă”, spune Dodon.

Deputatul Platformei DA Chiril Moțpan a anunțat în cadrul unui briefing de presă că schema cu anabolizante, care îl vizează și pe ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, este o legătură directă dintre regimul de la Chișinău și cel din stânga Nistrului. Acesta a menționat că schema de contrabandă se află sub protecția a trei apropiați ai șefului statului. ”Alexandru Vâlcu, fost șef la vamă, Vadim Ciubara, unul dintre oamenii de afaceri afiliați lui Dodon și, se pare, cumătrul lui; dar și Alexandru Dodon, fratele președintelui în curs de expirare.”

Ulterior, Igor Dodon a anunțat că îl va da în judecată pe deputatul PPDA, Chiril Moțpan, pentru declarații denigratoare și false.

Dosar Media

Ai o noutate?