Igor Dodon a fost decorat de Alexandr Lukașenko – Ce titlul i-a oferit

Președintele în exercițiu Igor Dodon, a fost decorat de către președintele Belarusului Alexandr Lukașenko cu medalia „Marele Război pentru Apărarea Patriei”. Despre aceasta, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, dar și organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei.

„Ambasadorul Republicii Belarus mi-a înmânat Medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, care a fost instituită anul curent de Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei”, a scris Igor Dodon.

Igor Dodon s-a mai lăudat că a fost decorat cu medalia respectivă în semn de recunoaștere deosebită a meritelor sale.

În special, pentru inițiativa mea de a instala în orașul Minsk, monumentul lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, dar și pentru restaurarea a zeci de complexe memoriale militare.”, mai scrie Dodon.

Președintele în exercițiu a mai adăugat că în cadrul întrevederii au fost examinate mai multe chestiuni legate de interacțiunea dintre Belarus și Republica Moldova în cele mai importante domenii.

Igor Dodon a fost unul dintre primii lideri politici care l-au felicitate pe Alexandr Lukașenko cu victoria în alegerile prezidențiale care au fost organizate în acest an în Belarus. După anunțarea rezultatelor, un val de proteste a pornit în întreaga țară, iar sute de oameni au fost reținuți de oamenii legii.

Dosar Media

Ai o noutate?