Socialiștii, mesaj către Afanasenco: ”Sunt două soluții…”

Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție, după ce președintele partidului din CMC, Serghei Afanasenco a părăsit fracțiunea și a anunțat că va continua activitatea în calitate de candidat independent, întrucât ar fi fost amenințat de un alt coleg  socialist.

Socialiștii, se pare că, nu au fost încântați de acțiunea deja fostului coleg și îi propun două soluții pe care ei le numesc ”destoinice”.

„În situația creată există două posibilități destoinice pentru domnia sa: să-și depună mandatul sau să revină în echipa care l-a promovat. Loc de dialog mereu poate exista”, menționează PSRM într-un comunicat.

Totodată, socialiștii menționează că ei l-au susținut pe Serghei Afanasenco, orice discuție despre anumite neînțelegeri trebuiau să aibă loc în cadrul partidului.

,,Domnia sa de fiecare dată a avut posibilitatea de a discuta orice subiect cu conducerea PSRM. De această dată el a decis să evite comunicarea pentru a explica motivele deciziei sale. Or, lipsa de comunicare în aceste momente importante dă de bănuit că domnul Afanasenco a devenit victima unor jocuri politice de culise, instrumentate de forțe politice interesate. Serghei Afanasenco a preferat să-și asume rolul de unealtă în campania împotriva PSRM în loc să procedeze într-o manieră demnă, în cadrul unor discuții sincere fără a inventa justificări artificiale”, se arată în comunicatul socialiștilor.

Socialiștii precizează că: ,,Noi cunoaștem de mai mult timp despre faptul că domnul Afanasenco căuta insistent pretexte de a face acest gest. Considerăm că domnul Afanasenco are obligația morală să respecte alegătorul care i-a oferit acest mandat”.

Amintim că și fostul medic, ex deputatul PSRM, Șetefan Gațcan, la fel, a anunțat că părăsește partidul și pleacă la PRO Moldova, ulterior însă a dispărut, apoi a postat un filmuț video, făcut într-o vie, menționând că este bine, dar are nevoie de reabilitare psihologică. Atunci presa a scris că Gațcan a fost răpit de socialiști, bătut și obligat să revină în partid. La scurt timp, Gațcan și-a retras cererea de plecare din PSRM și a revenit în fracțiunea socialiștilor din Parlament. Atunci, PSRM a negat acuzațiile, iar Gațcan nu a depus nici o plângere la procuratură.

Consilierul municipal din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) din Conisliul Municipal Chișinău, Serghei Afanasenco, a anunțat că părăsește fracțiunea. Acesta a declarat că motivul nu ar fi lipsa de respect, ci amenințarea cu răfuiala fizică din partea unui coleg.

Vreau să vă anunț că voi fi consilier municipal independent și părăsesc fracțiunea PSRM din cauza motivelor care s-au adunat nu doar astăzi. Motive sunt multe, dar cel mai important este lipsa democrației, disciplina, spiritul de echipă și atitudinea personală față de mine. Nu mă refer la faptul că nu sunt respectat, dar mă refer la faptul că sunt amenințat cu răfuiala fizică de către un consilier al Partidului Socialiștilor”, a declarat Serghei Afanasenco.

Serghei Afanasenco a fost numit în funcția de președinte al fracțiunii socialiștilor în CMC în noiembrie 2019.

Turcan Ana

Ai o noutate?