Hoțul strigă hoțul? Șor își declară ”dragostea” pentru Maia Sandu și o acuză de trecutul lui Filat: ”Iubită, Maia…”

Fugit din Republica Moldova, în iunie 2019, odată cu venirea Blocului ACUM la putere, Ilan Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie, din ”exil”, continuă să vină cu atacuri în adresa președintelui ales, Maiei Sandu.

”Iubită Maia! De exemplu, dragă Maia, numele Șor îl rostești ușor și natural, pe când alte nume așa și nu mai ajung să iasă din gura ta. De exemplu, numele de familie și substantivul comun “Filat”. Recunoscut oficial de judecată drept beneficiarul escrocheriei cunoscută cu numele “furtul miliardului” și eliberat din închisoare de rivalul tău politic principial, Filat rămâne totuși pentru tine un subiect despre care nu vrei să vorbești. Pentru că ești creatura lui Filat, tu nu mergi împotriva nașului tău”, scrie Șor.

Șor își contină jignirile în adresa Maiei Sandu, dar de această data, vorbind și despre Veaceslav Platon.

”Nu-ți fie rușine să-l lovești pe acest tată politic ghinionist și hoț! Un alt nume tabu pe care nu-l rostești este și mai interesant. Acest personaj nu este un naiv, ci mai degrabă este un lup. În cheamă Veaceslav, iar familia – Platon. Începutul parcă era corect. Ți-ai amintit de Laundromat. Așa un triunghi: Platon este comanditarul, Filat este intermediarul, iar Maia – executorul”, mai adaugă Șor.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

Dosar Media

Ai o noutate?