Hajiyev îl acuză pe Grigoryan că a mințit: ”Discutarea unei chestiuni în timpul negocierilor nu înseamnă că s-a obținut un acord”

Discutarea unei chestiuni în timpul negocierilor nu înseamnă că s-a obținut un acord asupra acesteia, spune consilierul prezidențial azer Hikmet Hajiyev, citat de haqqin.az.

Șeful Departamentului de politică externă al administrației prezidențiale din Azerbaidjan, Hikmet Hajiyev îl acuză pe secretarul Consiliului de Securitate armean, Armen Grigoryan că a mințit atunci când a făcut declarații cu referire la presupusul acord obținut la Washington pentru crearea unor mecanisme internaționale de protecție a drepturilor și securității armenilor care locuiesc în regiune Karabakh.

“Discutarea unei chestiuni în timpul negocierilor nu înseamnă că s-a obținut un acord asupra acesteia. La 27 septembrie, în cadrul unei întâlniri la Casa Albă din Washington, am declarat încă o dată că Azerbaidjanul nu va discuta subiectul drepturilor și securității populației armene care locuiește în Karabakh cu niciun partener internațional, aceasta fiind o chestiune internă a țării noastre, reglementată pe baza Constituției și a legilor Azerbaidjanului, iar crearea unui mecanism internațional este exclusă. Azerbaidjanul nu intenționează să discute această problemă nici cu Armenia, nici cu alte state și organizații”, a declarat consilierul prezidențial azer Hikmet Hajiyev.

Dosar Media

Ai o noutate?