Grosu: În caz de agresiune militară ”va trebui să ne apărăm” – Internaut: ”Cu sapa, hârlețul sau mătura”

În cazul unei eventuale agresiuni militare, Republica Moldova se va putea apăra cu resursele pe care le are. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV de la un post privat de televiziune, de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, scrie Politik.md

Deși nu este pentru prima dată când Grosu vorbește despre faptul că ”va trebui să ne apărăm”, dacă vine vreo armată străină peste noi, președintele Parlamentului nu a menționat că care vor fi armele sau uneltele cu care vom ieși să ne apărăm pământul.

”Eu sunt de acord că în toți cei 30 de ani de existență a Republicii Moldova, nu s-a investit mai nimic în armată. Noi trebuie să facem tot posibilul să ne apărăm țara și noi o să o apărăm cu sursele pe care le avem și ținând cont și de sprijinul colegilor din vecinătate. Noi o să cerem ajutor, evident că o să cerem ajutor de la vecinii noștri”, a mai declarat președintele Parlamentului.

Internauții au făcut haz de declarația lui Igor Grosu, menționând că la cât de neglijată a fost armata Republicii Moldova, de la independență încoace, moldovenii au doar o singură soluție:

”Vom ieși pe câmpul de luptă cu sapa, hârlețul sau mătura”, a scris un internaut.

Igor Grosu a ținut să menționeze că atât România, cât și Ucraina nu își doresc escaladarea situației în zonă.  însă va ține cont și de sprijinul țărilor vecine, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu

”Nu cred că este cazul să ne dăm acum cu părerea ce o să facă NATO sau România în cazul dat. Cert este că și cei de la București, dar și cei de la Kiev, înțeleg condiția în care ne aflăm noi și, bineînțeles că, ei sunt interesați ca aici să fie o zonă stabilă, să nu mai apară vreun focar, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Nici ei nu și-l doresc”, a spus acesta.

Menționăm că președintele țării, Maia Sandu, a declarat recent că, autoritățile sunt pregătite de orice scenariu, inclusiv unul mai sumbru, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Turcan Ana

Ai o noutate?