Foto: agora.md

Gheorghe Cavcaliuc i-a pus mască monumentului Ștefan cel Mare – poliția acuză de vandalizare

Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei a fost surprins în dimineața zilei de astăzi ”purtând” o mască de protecție cu însemnul partidului politic, condus de Gherghe Cavcaliuc.

Este vorba despre Partidul Acasă Construim Europa (PACE). Aceștia au declarat că astfel membrii formațiunii au dorit să-și exprime nemulțumirea față de politicile adoptate de Guvern pentru gestionarea pandemiei COVID-19.

Membrii PACE au mers la Guvern, unde au depus un demers prin care condamnă modul în care este gestionată pandemia COVDI-19 în Republica Moldova și au cerut demisia Guvernului Chicu. Totodată, le-au făcut cadou membrilor comisei pentru Situații Ecepționale un set de măști cu însemnul ”PACE”.

Totuși, la scurt timp, supă instalarea măștii pe monument, masca a fost dată jos de către oamenii legii, iar Poliția investighează cazul, care presupune vandalism.

Amintim că recent, Poliția Română a lansat, pe Facebook, un apel pentru folosirea plăților cu cardul, în locul celor cu numerar. Postarea este ilustrată cu imaginea lui Mihai Emineascu de pe bancnota de 500 de lei, căreia i-a fost adăugată o mască chirurgicală

În perioada COVID-19, recomandăm și distanțarea de cele mai populare chipuri din România: cele de pe bancnote.

Ele trec prin zeci de mii de mâini înainte de a ajunge la tine. Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!

Dosar Media

Ai o noutate?