Gazprom poate întrerupe furnizarea de gaze naturale către Republica Moldova în 48 de ore din cauza datoriilor – Declarație

Gazprom a anunțat Republica Moldova despre posibila întrerupere a furnizării de gaze în 48 de ore din cauză că partea moldovenească nu și-ar fi onorat la timp obligațiunile de plată în temeiul actualului contract. O declarație în acest sens a fost făcută de reprezentantul oficial al companiei Serghei Kupriyanov la postul NTV, scrie tass.ru .

În luna octombrie, Gazprom și Moldovagaz au prelungit contractul de furnizare de gaze cu încă cinci ani. În urma discuțiilor, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii al Moldovei Andrei Spînu a spus că noul preț al gazului pentru Republica Moldova, în luna noiembrie va fi de 450 de dolari pentru mia de metri cubi.

„Având în vedere situația dificilă, foarte dificilă din situația economică și financiară a Republicii Moldova, ghidată de dorința de a păstra capacitatea Moldovei de a-și achita datoriile față de Gazprom, precum și de poziția Președintelui Rusiei, față de care Republica Moldova partea a cerut în repetate rânduri asistență, Gazprom s-a hotărât semnarea contractului practic în condițiile părții moldovenești, dar cu un punct semnificativ și important: Moldova efectuează la timp sută la sută din plățile curente pentru gaze. plățile sunt astăzi, 22 noiembrie.

În acest sens, astăzi „Gazprom” a notificat partea moldovenească că în 48 de ore aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova va fi oprită”, a spus Kupriyanov.

Sursa: tass.ru .

Dosar Media

Ai o noutate?