FOTO// Parada Victoriei de la Moscova, primele imagini de la repetiția generală: MIG-urile au format în aer litera „Z”

O unitate de paradă a participanților la intervenția militară din Ucraina, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, a trecut și ea sâmbătă prin Piața Roșie, cu vehicule militare.

O repetiție generală a Paradei Victoriei din 9 mai, dedicată celei de-a 77-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, cum numesc ruşii Al Doilea Război Mondial, a avut loc sâmbătă, la Moscova. Ministerul rus al Apărării a anunțat că la repetiție au participat 11.000 de soldați, 131 de unități de echipament militar modern, precum și 77 de avioane și elicoptere.

parada

Unitatea de paradă a participanților la intervenția militară din Ucraina, pe care Moscova o numește „operațiune militară specială”, a trecut și ea prin Piața Roșie cu vehicule militare.

De asemenea, opt avioane MiG-29SMT au realizat litera Z în aer, pe care forțele ruse din Ucraina o folosesc ca semn de recunoaștere. Pentru Moscova, acel cuvânt a devenit unul dintre simbolurile intervenției împotriva Ucrainei.

Se spune că Vladimir Putin va trimite un avertisment „apocaliptic” Occidentului atunci când va conduce luni festivităţile de marcare a 77 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, arătând vasta putere de foc a Rusiei în timp ce forţele sale luptă în Ucraina.

Turcan Ana

Ai o noutate?