Foto/Mai mulți polițiști se mobilizează în fața Parlamentului – astăzi are loc la prima ședință plenară, după o pauză de două luni

Mai mulți polițiști sunt observați cum vin la Parlamentul Republicii Moldova. Astazi, dupa o pauză de mai bine de două luni, parlamentarii se întrunesc în ședință. Anunțul a fost facut de către Ilian Cașu, vicepreședintele Partidului Nostru.

Acesta declară într-un live pe facebook că prezența polițiștilor și carabinierilor în număr atât de mare este cel puțin stranie.

“Sunt aduși carabinieri și polițiști să-i păzească pe ăștia (n.r. deputații) din Parlament. Ceva nu este curat la mijloc. Polițiștii sunt echipați cu arme”, declară Cașu.

Amintim că, recent premierul Ion Chicu menționa, după o pauză de 2 luni, deputații se vor întruni la Parlament într-o nouă ședință, unde vor fi examinare mai multe proiecte de lege. Aprobarea acestora ar fi un semnal că Guvernul se bucură de susținerea Parlamentului.

”Iată joi va fi primul test, dacă Guvernul are susținere. Joi va fi ședinta Parlamentului, va fi examinat acel proiect de lege care e menit să sporească independența Băncii Naționale, aceasta este ultima condiție care ține de Guvern pentru a avea un nou program cu FMI. Este un bun test să vedem dacă are susținere. De asemena joi va fi examinat un proiect de modificare a legislației care permite Guvernului să achite mai departe acele 16 mii lei indemnizație medicilor. În cazul când joi aceste proiecte de legi nu au susținere este un semnal că Guvernul nu are susținere și vedem cum procedăm. Cel puțin până la etapa de aprobare în Guvern și înaintare în Parlament a proiectului politicii bugetar fiscale și a celor trei proiecte de buget, noi o să muncim”, a conchis premierul.

Dosar Media

Ai o noutate?