Foto: Ambasada Moldovei în Italia

FOTO//Adresele secțiilor de votare din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona au fost schimbate

La 15 noiembrie 2020 va avea loc turul II al alegerilor președintelui Republicii Moldova. În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Italia anunță că adresele secțiilor de votare din orașele Milano, Bologna, Parma și Verona au fost schimbate

Desfășurarea procesului electoral a fost permisa de autoritățile competente italiene, însă, trebuie să se desfășoare în conformitate prevederile Decretului Consiliului de Miniștri al Italiei din 3 noiembrie 2020, stabilite pentru zonele de securitate sanitară.

”În regiunile din zona „galbenă” este permisă deplasarea pe timp de zi, fiind interzisă în intervalul de timp 22.00-05.00. Pentru regiunile din zona roșie și zona portocalie, deplasarea se va face în baza unei auto-certificări care poate fi descărcată accesând link-ul interno.gov.it”, menționează autoritatea diplomatică.

În condițiile în care au fost impuse noi măsuri restrictive în Italia, moldovenii stabiliți în zonele cu risc sporit de securitate, care urmează să se deplaseze la secțiile de votare, au nevoie de un document care va permite accesul la secțiile de vot și poate fi descărcat pe site-ul interno.gov.it.

Vă puteți exercita dreptul la vot la una din cele 30 de secții de votare, lista integrală a cărora o puteți vizualiza în această postare. Auto-certificarea este documentul care va permite accesul la secțiile de vot din regiunile cu risc sporit de securitate sanitară. Nu uitați să o descărcați și să o aveți completată, indicând drept motiv de deplasare participarea la alegeri, această fiind unicul justificativ legal de circulație”, spun reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Italia.În caz că la secțiile de votare se vor forma cozi, reprezentanții instituției îndeamnă să fie păstrată distanța de un metru, fără a împiedica circulația transportului și a persoanelor.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00-21:00, ora Italiei.

Ambasadei Republicii Moldova în Italia, precizează că dacă la secțiile de votare se vor forma cozi, oamenii sunt rugați insistent să fie păstrată distanța de 1 metru, să nu fie împiedeca circulația transportului și a persoanelor. În acest scop vor exista voluntari care să ajute la respectarea cerințelor obligatorii impuse de protocoalele de securitate italiene.

Dosar Media

Ai o noutate?