FOTO//50 de dolari pentru un vot în stânga Nistrului – anunț ”oficial” – cine vrea să ”sune”

Cetățenii moldoveni din stânga Nistrului își pot vinde votul cu 50 de dolari. Pe străzile din Transnistria sunt plasate anunțuri cu numărul de telefon și prețul pentru vot. O fotografie în acest sens a fost publicată pe Facebook de către vicepreședintele Platformei DA, Igor Munteanu.

”Intr-un sistem de securitate găurit, mercenarii au făcut o afacere prosperă din tranzacțiile electorale cu voturile sărmanilor votanți separatiști. Vorbim de Republica Moldova”, scrie deputatul PPDA pe Facebook.

Așadar, un vot al transnistrenilor, ar costa nici mai mult, nici mai puțin, decât 50 de dolari.

”Insist pe calificativul ”sărman” și pe ”separatist” în pofida trendului ”politcorrect” de care suferă niște fețe palide pe la Chișinău. Într-un teritoriu ocupat, așa cum este definită Transnistria de o decizie a Curții Constituționale, toți cei care susțin implicit ori explicit regimul separatist sunt separatiști. Asta-i logica vieții politice. Fițuica lipită pe mai multe panouri la Bender și Tiraspol asta spune de fapt. Regimul permite recrutarea doritorilor de a-și vinde votul contra 50 $ pentru că-i convine să sprijine sateliții Kremlinului din dreapta și stânga Nistrului, fiindu-le mentori, parteneri și tovarăși.“За мир и стабильность”, scriu Colecționarii de voturi. За коррупцию, gândește Stierlitz. Să le stea în gât”,scrie Munteanu.

Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au decis să le permită locuitorilor din regiune – deținători ai cetățeniei moldovenești să treacă ”frontiera” în data de 15 noiembrie pentru a vota la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

Condițiile de trecere a ”frontierei” rămân aceleași ca și la alegerile din 1 noiembrie.

După cum se menționează într-un comunicat al așa numitului minister al afacerilor interne din Transnistria, oamenii din stânga Nistrului vor trebui să arate la întoarcerea în regiune ștampila votat. De altfel, vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile.

Deplasarea spre secțiile de votare fi permisă începând cu ora șapte dimineața și să se întoarcă în regine nu mai târziu de ora 22:00. Cei care vor depăși perioada specificată vor trebui să completeze o fișă epidemiologică și să stea în carantină.

 

Dosar Media

Ai o noutate?