Florești: Un băiat de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un șarpe

În raionul Florești, un băiat de 13 ani a fost mușcat de un șarpe care s-a localizat în curtea locuinței. Copilul a fost internat într-un spital din Chișinău. La moment starea de sănătate a copilului este în afara oricărui pericol. „Șarpele în sine nu a atacat. S-a târât din grădină în curte, unde erau copii mici.

Fiul cel mare a decis să îl apuce, așa că a fost mușcat. A început să curgă sânge, am chemat ambulanța. Am ajuns la spitalul din Florești. Medicii erau îngrijorați, deoarece copilul a adormit și nu știam cum să ne comportăm într-o astfel de situație. Apoi am mers la Bălți, după care la Chișinău, în spital a rămas câteva zile, apoi medicul a sunat și a spus că totul este în regulă”, a povestit mama copilului pentru www.esp.md.

Cum să nu provoci un atac de șarpe?

Cu un comportament adecvat, pericolul de a fi atacat de un șarpe este minim. Este nevoie de: păstrat distanța și evitat mișcările bruște.

Nu este recomandat să săriți brusc, deoarece viteza de aruncare a unei vipere este de aproape 4 m pe secundă. Este mai sigur să vă retrageți ușor, fără mișcări bruște, fără a vă întoarce spatele la șarpe.

Nu alergați – în stare de panică, este posibil să nu observați un alt șarpe și să călcați pe el.

Când vezi un șarpe, nu trebuie să te apleci pentru a-l examina. Dacă este posibil – îndepărtează-te. Șarpele în sine nu dorește un contact strâns cu omul. Prin urmare, cel mai recomandat este să te retragi ușor. Șarpele nu va ataca niciodată primul.

Cel mai periculos moment este sfârșitul primăverii. Pentru șerpi, aceasta este perioada de depunere a ouălor, așa că există riscul să dai peste un șarpe feminin agresiv.

Simptome după mușcătura de șarpe

La locul mușcăturii se formează două puncte de sângerare, iar după un timp poate apărea mâncărimea. Nu ar trebui să existe umflături grave a pielii și țesuturilor. Dacă apare o senzație de amorțeală severă, consultați un medic.

Principalul pericol în mușcătura de șarpe este infecția și inflamația suplimentară a plăgii, iar pentru persoanele care suferă de alergii – edem sau șoc anafilactic.

Ce trebuie făcut după ce ai fost mușcat de un șarpe comun?

-Clătiți rana cu apă curentă.

-Dezinfectați cu orice antiseptic.

-Aplicați un obiect rece.

-Dacă aveți îngrijorări cu privire la alergii, atunci merită să luați un antialergic.

-Nu cauterizați rana sub nicio formă: saliva a intrat deja în sânge și veți înrăutăți lucrurile prin introducerea unei infecții.

-Solicitați ajutor la cea mai apropiată unitate medicală.

Ce simptome pot apărea după mușcătura de șarpe otrăvitor: dureri de cap, greață, erupție pe tot corpul.

Ce trebuie făcut după ce ai fost mușcat de un șarpe otrăvitor? Repaus fizic. Mișcarea va accelera răspândirea veninului în corp.

Puteți încerca să eliminați veninul prin compresia cu degetele, în decurs de 7-9 minute după mușcătură.

Dosar Media

Ai o noutate?