FLASH// Judecătorii au început examinarea demersului privind arestarea lui Igor Dodon pentru 30 de zile

Astăzi, 26 mai, începând cu ora 10:00, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va examina demersul procurorilor anticorupție privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile, în privința fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță Procuratura Generală.

Se întâmplă, după ce ieri, procurorii au cerut 30 de zile de arest pe numele lui Igor Dodon, care este acuzat pe patru capete de acuzare

Aproape de miezul nopții, Dodon a venit să explice cele patru capete de acuzare care i se incriminează:

 • La domiciliul meu (casa de la Buiucani) nu au fost depistate decât câteva mii de euro care au confirmare documentală și provin din veniturile mele salariale (peste 1 milion de lei în ultimele 12 luni). A fost găsită și o recipisă semnată de soția mea, pentru un set de mobilier, în baza unui avans legal oferit și stins transparent. Aceasta recipisa a fost fotografiata pe ascuns de unul din membrii grupului de urmărire penala si aruncata in mass media in 5 minute . Întseleg ca pe acest incident nu s-a autosesizat nimeni. De ce Celelalte insinuări, nu corespund realității și vor fi ușor demontate în cadrul procesului de judecată.

 • La mama mea (la Sadova) au fost depistate mijloace bănești ce îi aparțin, inclusiv de la vânzarea unor active ale rudelor, fapt ce va fi legal documentat și demonstrat. Declar pe propria răspundere că nu dețin, direct sau prin persoane interpuse, active mobile și imobile în satul Sadova. 

 • Perchezițiile la cumnatul meu, Petru Merineanu. Dânsul, care a muncit peste 20 de ani în afara țării, chiar a crezut că diaspora este așteptată cu brațele deschise acasă. A vândut apartamentul din Moscova, declarând banii oficial la intrarea în țară și a hotărât să lanseze o afacere în satul lui natal Molovata Veche, creând astfel câteva zeci de locuri de muncă.  Incidentul cu recipisa, mai puțin plăcut, dar atât de mediatizat în presă, poate fi explicat prin emoțiile unui om, care revine acasă de peste hotare și se trezește la 7 dimineața cu mascații sub ușă, care îi sperie copilul.

,,Declar că familia mea nu deține imobile în satul Molovata Veche, iar toate cele lansate în spațiul mediatic afiliat puterii nu corespund realității, ceea ce va fi demonstrat foarte ferm în procesul de judecată. Astfel reconfirm încă o dată că nu am alte imobile, active, venituri, afară de cele declarate public, iar acest proces, inclusiv acest capăt de acuzare îl consider a fi un pretext inventat, pentru inițierea răfuielii politice din partea doamnei Maia Sandu, care dorește cu orice preț să înlăture principalul oponent politic”, spune Dodon.

Mai mult, Dodon menționează că: ”Învinuirile care se referă la pretinsele acte de corupție, primirea mitei, finanțarea ilegală a partidului, precum și aberanta acuzare de trădare de patrie, ele toate sunt nefondate și se bazează pe înregistrările video făcute ilegal (deci nu pot fi probe în judecată) de către Plahotniuc în iunie 2019, când Moldova a trecut prin una din cele mai mari provocări – lupta directă cu regimul oligarhic, care capturase  toate instituțiile statului, fenomen ce se repetă, din păcate, și sub conducerea Maiei Sandu”.

Turcan Ana

Ai o noutate?