FLASH// Directorul CNA, Ruslan Flocea, a fost demis de Parlament

Directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a fost revocat de Parlament cu votul a 55 de deputați.

Astăzi, Parlamentul a audiat Raportul de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție pentru perioada ianuarie 2016 – septembrie 2021,în lipsa șefilor CNA care au refuzat să se prezinte astăzi la Parlament.

Documentul a fost prezentat de șefa Comisiei Juridice, Olesea Stamate.

Se constată o activitate ineficientă și nesatisfăcătoare a Centrului Național Anticorupție în prevenirea și combaterea corupției, a actelor conexe corupției și a faptelor de comportament corupțional”, se arată în proiectul de hotărâre.

Directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a refuzat să se prezinte la ședința plenară de astăzi, invocând faptul că decizia de a fi demis ”deja a fost luată”.

„Nu voi da curs invitației de a participa în plenul Parlamentului la un exercițiu formal, din moment ce decizia de a mă demite a fost deja luată. Cel puțin asta reiese din declarațiile publice ale unor reprezentanți ai PAS care au afirmat, cu fiecare ocazie, că directorul CNA va fi demis după așa-zisa evaluare. Timp de două luni, am participat cu echipa la audierile din comisia parlamentară, am prezentat absolut toată informația solicitată, în termenii indicați, cu răspunsuri concrete la întrebările formulate de deputați.

Am oferit explicații, acolo unde au fost necesare unele precizări. Cu regret, Raportul, publicat astăzi pe site-ul parlamentului, este expresia unei distorsionări intenționate a realității, o manipulare crasă a cifrelor și o lipsă totală de înțelegere a proceselor.”, se arată în declarația directorului CNA.

Dosar Media

Ai o noutate?