Foto: moldova.md

Filip sparge tăcerea: cineva crede că e un joc de ”șah” sofisticat, dar se văd ațele păpușarului care mută ”figurile”

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, sparge tăcerea și răspunde diplomatic, dar cu mult subânțeles la mișcările care se fac în culisele politicii moldovenești. Astfel, Filip declară că ”sunt vizibile ațele păpușarului care mută  figurile dintr-o parte în alta”, referindu-se la plecările din Pro Moldova, apoi crearea grupului Pentru Moldova și aderarea deputaților din Partidul ȘOR la grupul condus de Sergiu Sîrbu.

”Noi am intrat în această coaliție nu situațional. Noi am delegat membrii partidului în Guvern pentru a munci, iar exponenții PD au făcut față cu demnitate. Noi vedem ce mișcări se fac în ultima perioadă de timp în interiorul Parlamentului. Vedem această migrare dintr-un partid într-o mișcare, apoi într-un alt partid, apoi într-o platformă. Noi înțelegem foarte bine ce se întâmplă. Poate cineva crede că este un joc de șah foarte sofisticat, dar într-adevăr sunt vizibile ațele păpușarului care mută aceste figuri dintr-o parte în alta”, afirmă președintele Partidului Democrat

Totodată, președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a menționat că PD va face coaliție doar cu formațiunile autentice și care se țin de cuvânt atunci când există o înțelegere politică. Dând de înțeles că partenerii lor de alianță fac niște jocuri de culise, în detrimentul înțelegerii inițiale.

Anterior, opoziția, dar și mai mulți experți au declarat că Partidul Șor și Partidul Socialiștilor se pregătesc pentru a forma o majoritate parlamentară după alegerile prezidențiale. Lucru infirmat de Igor Dodon. În timp ce Ilan Șor a declarat că după prezidențiale partidul său va decide cum va proceda.

Dosar Media

Ai o noutate?