Explozie într-o zonă pietonală aglomerată din Istanbul: Cel puțin patru persoane au fost ucise și 38 rănite

Cel puțin patru persoane au fost ucise și 38 rănite în urma unei exploziei ce s-a produs într-o zonă pietonală aglomerată din Istanbul. O înregistrare video postată online a arătat flăcări care izbucnesc și o explozie puternică.

Ambulanțele s-au grăbit să ajungă la fața locului pe bulevardul Istiklal, plin de oameni, pe care poliția l-a izolat rapid. Zona, în districtul Beyoglu din oraș, fusese aglomerată ca de obicei cu cumpărători, turiști și familii, au relatat TRT și alte media.

Au existat pierderi de vieți omenești și răniți”, a declarat guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, pe Twitter, adăugând că explozia a avut loc în jurul orei locale 16.20 (13.20 GMT).

Un reporter Reuters a văzut un elicopter deasupra capului și mai multe ambulanțe în Piața Taksim din apropiere.

Postul de poliție Kasimpasa din apropiere a declarat pentru Reuters că toate echipajele se află la fața locului, dar nu a oferit alte detalii. Presa locală a declarat că inspectorii se află la fața locului. Semiluna Roșie turcă a declarat că mai multe unități de sânge au fost transferate la spitalele din apropiere.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) nu deține în prezent informații despre eventuale victime în rândul moldovenilor, în timpul atacului terorist care s-a produs astăzi la Istanbul.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu. 

Șeful diplomației moldovene a menționat că țara noastră „Condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”.

Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al țării noastre la Istanbul sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac”, se arată în declarația MAEIE.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Istanbul pot contacta consulatul general la adresa de email: istanbul@mfa.gov.md sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73.

Dosar Media

Ai o noutate?