”Există răniți și morți” – Atac cu rachete la Kiev, surprins în direct de corespondentul BBC

În dimineața de 10 octombrie, la Kiev au sunat sirene și au avut loc explozii. Ocupanții ruși au atacat capitala Ucrainei, cu mai multe rachete. Cel puțin trei-patru rachete au lovit mai multe cartiere din Kiev, inclusiv și zona centrală din sectorul Șevcenko. 

După anunțarea unei alerte de raid aerian, mai multe explozii s-au produs la Kiev. Pericolul unui atac aerian a fost anunțat la ora 6:47, iar după ora 8 dimineața 3-4 rachete și-au atins ținta. Primarul capitalei ucrainene, Vitalii Kliciko, a confirmat faptul că asupra Capitalei au fost efectuate atacuri aeriene.

Potrivit lui, cel mai afectat este sectorul Șevcenko. Primarul a adăugat că salvatorii sunt deja la fața locului pentru a evacua și a ajuta răniții.

,,Una dintre rachetele de la Kiev a căzut lângă monumentul lui Grushevsky de pe strada Volodymyrska. Salvatorii lucrează”, a scris Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne, pe canalul său Telegram. Există răniți și morți în urma mai multor lovituri la Kiev în diferite locuri. Informația este în curs de precizare.

Atacul cu rachete asupra capitalei ucrainene a fost surprins în direct de corespondentul BBC, Hugo Bachega, care relata pentru postul de televiziune britanic, în timp ce în Kiev se auzea sunetul rachetelor.

Maria Avdeeva, directorul de cercetare al Asociației Experților Europeni din Ucraina, scrie pe Twitter că mai multe mașini sunt în flăcări în centrul Kievului. Lovitura ar fi avut loc la o oră de vârf, când oamenii se îndreptau spre serviciu.

Există victime în urma exploziilor, potrivit serviciilor de urgență din Ucraina citate de Suspilne, transmite Reuters. Ultimul atac asupra Kievului a avut loc în luna iunie.

Dosar Media

Ai o noutate?