Foto: lenta.ru

După ce a amenințat, Dodon trece la acțiune – se pregătesc proteste ca cetățenii să se bată între ei, declară Usatîi

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, declară că Igor Dodon ar pune la cale destabilizare în masă. Mai exact, candidatul independent, dar susținut de PSRM, Igor Dodon, prin intermediul ministrului de Interne, Pavel Voicu, ar avea întâlniri cu mai mulți comisari din nordul țării, care ar trebui să asigure participarea a unui număr impunător de oameni la mitingurile organizate de socialiști și Igor Dodon pentru ziua de vineri, dar și pentru a pregăti o confruntare între oameni, fie duminică noaptea, fie luni dis de dimineață.

”Pavel Voicu se ocupă cu mobilizarea oamenilor pentru mitingul din ziua de vineri, dar în special se pregătește mobilizarea masivă a oamenilor pentru duminică noapte sau luni dimineața, după turul al doilea de scrutin. Pavel Voicu se întâlnește cu comisari și alți conducători și le este pusă sarcina de a pregăti liste de oameni, care să fie gata fie duminică noapte, fie luni dimineața să iasă la proteste în masă. A fost dată comanda de a fi mobilizate toate unitățile de transport. Aceleași indicații are de gând să le dea Pavel Voicu mâine în cadrul vizitei sale de la sudul Moldovei”, declară Usatîi.

Totodată, Usatîi a făcut un apel la toate organizațiile internaționale de monitorizare a alegrilor să fie omniprezente și să semnaleze aceste ilegalități, excluzând-ul pe Igor Dodon din cursa electorală.

”Pregătesc proteste ca să se bată cetățenii între ei. Un lucru inadmisibil și foarte urât pentru Republica Moldova, care astăzi trebuie să scape de această conducere criminală. Fac apel către toți candidații care au participat în cursa electorală, dar și alte partide care nu au participat în această cursă, de a se implica și a face un front comun pentru a nu admite destabilizările în masă organizate de Dodon, inclusiv să cerem excluderea din cursă a lui Igor Dodon”, adaugă Usatîi.  

Amintim că Igor Dodon a amenințat în nenumărate rânduri că dacă cetățenii vor alege un alt candidat, decât el, atunci în Republica Moldova va fi destabilizare și haos.

Solicitați de Dosar Media, reprezentanții staff-ului electoral al lui Igor Dodon nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție la declarațiile lui Renato Usatîi.

Dosar Media

Ai o noutate?