Colaj: Dosar Media

Duel între Pavel Filip și Renato Usatîi – democrații îl atacă în judecată pe liderul PN: 150 de mii de dolari lunar

Partidul Democrat anunță că îl va acționa în judecată pe liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru afirmații calomnioase și false. Asta după ce politicianul a declarat, la un post privat de televiziune, că liderul neformal al socialiștilor, Igor Dodon, ar fi finanțat democrații, atât timp cât cele două partide au format coaliția de guvernare. Respectiv, ar fi vorba despre 150 de mii dolari lunar.

„Dincolo de atacul de imagine, considerăm că Renato Usatîi are și un scop politic clar, la care ne vom referi în detalii în viitorul apropiat. Facem apel și pe această cale către opinia publică și instituțiile media să nu se lase induse în eroare de informațiile calomnioase pe care unii așa-ziși actori politici le promovează pornind de la interesele înguste pe care le au”, a menționat Partidul Democrat într-un comunicat.

Potrivit primarului de Bălți, formațiunea democraților, lunar, ar fi primit câte 150 de mii de dolari ca să fie la guvernare împreună cu socialiștii. De cealaltă parte, PDM a calificat aceste declarații drept false și a anunțat că îl va acționa în judecată pe Usatîi.

„Dodon nu-i mai dă în ultimele luni 150 de mii de dolari lunar și Pașa (n.r. Pavel Filip – liderul PDM) acum îl face pe marele… Nu-i plătea, dar îi finanța, așa e corect să spun. Dodon le finanța partidul – transmitea prin cineva 150 de mii de dolari pe lună și acum Pașa îl face pe luptătorul”, a spus primarul de Bălți, Renato Usatîi în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Amintim că, pe 7 noiembrie 2020, PDM a anunțat că, imediat după învestirea președintelui ales în urma scrutinului din 15 noiembrie, își va retrage miniștrii din Guvern. Astfel, pe 9 noiembrie, premierul Ion Chicu a declarat că va revoca miniștrii democrați și va desemna imediat alții în loc. La scurt timp, noii membri ai Cabinetului de miniștri au și depus jurământul.

 

Dosar Media

Ai o noutate?