Drumurile ar trebui reparate la timp, ”așa nu se mai poate” – Ministrul Andrei Spînu, foarte nemulțumit

Drumurile ar trebui reparate la timp, ”așa nu se mai poate”. Ministrul Andrei Spînu, foarte nemulțumit de faptul că sunt tergiversate lucrările în domeniul construcției și reabilitării drumurilor din țară. Acesta a fost subiectul principal al ședinței de lucru cu reprezentanții companiilor supervizoare în construcția drumurilor, convocată de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

Participanții la ședință au enunțat mai multe provocări cu care se confruntă în regiunile pe care le supraveghează. Totodată au vorbit și despre impedimentele întâlnite în implementarea contractelor de construcție/reabilitare a drumurilor naționale. Printre acestea, au evidențiat probleme în managementul ineficient al proiectelor.

Ministrul Andrei Spînu a accentuat că, de la preluarea mandatului, a depistat drumuri în construcție, care, conform contractelor și termenelor de execuție se tergiversează ani în șir. Spînu a menționat că o astfel de situație este inadmisibilă și nu va mai fi tolerată pe viitor.


Drumurile ar trebui reparate la timp

Ministrul le-a solicitat supervizorilor care monitorizează implementarea contractelor să își respecte angajamentele asumate, să fie mai operativi în furnizarea serviciilor. Totodată să nu admită întârzieri nejustificate în executarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor.

Depistez pe zi ce trece, de când sunt la minister, tot mai multe drumuri în construcție, care, conform contractelor și termenelor de execuție se tergiversează, zile, luni și chiar ani. Așa nu se mai poate! Azi m-am întâlnit cu companiile de supervizare străine care supraveghează lucrările drumurilor din țară. Au povestit despre provocările pe care le confruntă în fiecare regiune monitorizată.

Am înțeles că multe din amânări sunt scăpate de sub control din diverse motive birocratice. De asemenea și din neconcordanța proiectelor de execuție, care, de fapt, pot fi soluționate mult mai ușor. 

Le-am spus direct și franc ca să-și focuseze toate eforturile pentru a-și face munca la timp și fără întârzieri nejustificate la reabilitarea/construcția drumurilor
.

De altfel, măsurile vor fi luate imediat, cu condiționalități sau amendamente mult mai dure impuse în contractele de supervizare”, a scris după şedinţă Spînu pe contul său de Facebook.

Pe 18 septembrie, ministrul Andrei Spînu a mers la Vulcănești, pentru a vedea la fața locului cum decurg lucrările și în acest caz a avut fericita ocazie să afle că drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești va fi finalizat în termenii stabiliți, adică în septembrie 2022

Citește și: Gligor propune introducerea unui impozit salarial de 20% în loc de 45%

Dosar Media

Ai o noutate?