Două sondaje date publicității astăzi se bat cap în cap și anunță diferit câștigătorul turului doi

Un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, îl arată pe Igor Dodon câștigător în turul doi, acumulând  41,4%, iar la mică distanță Maia Sandu – cu 40,5 la sută. De altfel, această companie de sondaje, îl credita pe Igor Dodon cu 41,5 % în primul tur al alegerilor prezidențiale, iar pe Maia Sandu cu 24 la sută, lucru care nu s-a adeverit.

Potrivit sondajului, 11,9 la sută dintre participanți la sondaj au răspuns că nu știu pentru cine și-ar da votul, iar 6,2% nu ar participa la votare.

Totodată, dintre persoanele decise, fără a lua în calcul votul celor din diasporă și regiunea transnistreană, rezultatele arată că Igor Dodon și Maia Sandu ar fi despărțiți de circa 1%. Astfel că 50,5 la sută din respondenți și-ar da votul pentru candidatul independent Igor Dodon, iar pentru contracandidata sa, Maia Sandu – 49,5%.

Un alt sondaj dat publicității astăzi, o arată pe Maia Sandu, câștigptoarea scrutinului prezidențial din 15 noiembrie. Este vorba de un sondaj realizat de către CBS-Axa, la comanda Watchdog.md.

Potrivit cercetării, Maia Sandu ar acumula 33% din opțiunile de vot, în timp ce Igor Dodon a fost nominalizat de către 31,3% din persoanele decise.

Din totalul alegătorilor deciși, 51,5% au specificat-o pe Maia Sandu, iar 48,5% l-ar vota pe Igor Dodon.

Totodată, peste 83% dintre cei chestionați s-au arătat siguri că vor participa la turul II al alegerilor prezidențiale, în timp ce puțin peste 5% au spus că nu vor vota.

Este de specificat că sondajul nu conține opțiunile cetățenilor din diaspora, care au votat în proporție de peste 70% pentru Maia Sandu și de 3,65% pentru Igor Dodon.

Dosar Media

Ai o noutate?