Dorin Chirtoacă: Trebuie anulate toate rezultatele alegerilor, CEC – demisia

Candidatul Blocului Electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare. Astfel, Chirtoacă menționează că la acest scrutin Comisia Electorală Centrală s-a făcut de rușine, organizând mai prost ca niciodată alegerile. Totodată, candidatul blocului electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, s-a referit și la ceea ce s-a întâmplat la secțiile de votare organizate pentru transnistreni, menționând că ale voturi nu ar trebui să fie recunoscute.

”Democrația este principala armă. Așa cum arată datele preliminare, dar și mobilizarea oamenilor, au redat speranță cetățenilor Republicii Moldova. Prima concluzie este că, din păcate, este o toleranță mare și populism. Faptul că fiecare al doilea cetățean a votat pentru un candidat de stânga, corupt, care primeau pungi negre cu bani, înseamnă că suntem departe cum trebuie să funcționeze democrația. Al doilea lucru remarcat a fost organizarea proastă și lamentabilă a alegerilor, niciodată nu ne-am făcut atât de rușine. Ceea ce s-a întâmplat la secțiile de vot organizate pentru cei din stânga Nistrului – reprezintă o rușine și e ilegal. De aceea trebuie anulate, acestea nu sunt alegeri. De aici rezultă că, operațiunea Moscovei, a eșuat lamentabil, prin ceea ce s-a întâmplat la secțiile de votare din Rusia, unde a bătut vântul”, declară Chirtoacă.

Comisia Electorală centrală a publicat în regim online rezultatele preliminare ale scrutinului prezidențial.

Astfel, pe primele poziții se află candidatul independent, dar susținut de PSRM, Igor Dodon, candidatul PAS, Maia Sandu, dar și Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Conform datelor preliminare, pe ultimele poziții se clasează candidatul PPDA, Andrei Năstase, președintele PUN, Octavian Țicu, dar și candidatul blocului electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă.

Candidatul partidului ȘOR, Violeta Ivanov, se află în mijlocul clasamentului.

La alegerile din 2016, în turul doi au ieșit Maia Sandu și Igor Dodon. Cel din urmă însă a câștigat scrutinul prezidențial, inclusiv datorită voturilor care i-au revenit de la simpatizanții lui Renato Usatîi.

Dosar Media

Ai o noutate?