Foto: facebook/Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă s-ar putea retrage din politică, dar cu o condiție

Candidatul Blocului Unirea la prezidenţialele din acest an, Dorin Chirtoacă, declară că, în cazul în care la alegerile din 1 noiembrie va obține un număr de voturi mai mic decât a acumulat la alegerile pentru primăria Chișinău, atunci va face un pas înapoi. Acesta spune că ar putea renunța la unele funcții politice pe care le deține acum.

”În cazul în care, numărul de voturi absolut, obţinut la alegerile prezidenţiale, va fi unul mai mic decât numărul de voturi de la alegerile pentru Primăria Chişinău, atunci iau în considerare câteva opțiuni: alegerea şi susţinerea unui alt lider pentru Mişcarea Politică Unirea; retragerea ”pentru o perioadă din prim-planul politicii”; renunţarea la funcţia de preşedinte al Partidului Liberal; retragerea, în general, din politică” spune Dorin Chirtoacă.

Candidatul la prezidențiale a mai declarat că nu are obiective carieriste, iată de ce nu i-ar fi foarte greu să se dea la o parte pentru o perioadă dacă nu va acumula cel puțin același număr de voturi ca la alegerile locale din 2019.

”Dacă nu va avea loc o creştere a acestei susţinerii din partea electoratului, este fireşte şi de bun simţ să fac un pas înapoi şi să ne consolidăm forţele, toţi unioniştii, în aşa fel încât ideea unirii să meargă înainte. Să nu mă cramponez de persoana mea și de nu știu ce obiective carieriste, niciodată nu am avut așa ceva”, a punctat Chirtoacă.

Amintim că la alegerile locale din 2019, Dorin Chirtoacă s-a clasat pe locul trei în preferinţele alegătorilor, după Andrei Năstase şi Ion Ceban, acumulând aproape 29 de mii de voturi.

Dacă va avea un rezultat foarte prost la alegerile prezidențiale, Dorin Chirtoacă se gândește, inclusiv, să se retragă din politică.

Gepostet von Gheorghe Gonța am Dienstag, 13. Oktober 2020

Dorin Chirtoacă este susținător și promotor al ideii unirii Republicii Moldova cu România. Activitatea politică și-a început-o în mai 2005, când a devenit vicepreședinte al PL, înregistrându-se în calitate de candidat la alegerile noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

A deținut funcția de primar general al municipiului Chișinău, timp de trei mandate consecutive. Ultimul mandat de 4 ani și l-a întrerupt la 16 februarie 2018, anunțându-și demisia din funcție. Actualmente este președinte al Partidului Liberal (PL), ales la congresul al V-lea al formațiunii din 1 decembrie 2018, și membru al Biroului Politic.

Dosar Media

Ai o noutate?