Colaj: dosarmedia.md

Dodon vrea o nouă coaliție – a invitat la discuții și grupul parlamentar reprezentat de Partidul ”ȘOR”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon declară că este sigur de faptul că Guvernul Chicu se va bucura în continuare de o susținere parlamentară. Totodată, Dodon afirmă că a purces la invitarea formațiunilor politice din Parlament și consultări în contextul formării unei noi majorități parlamentare. Deși declara că socialiștii nu vor forma niciodată o alianță cu deputați transfugi, Dodon nu are o problemă cu cei din grupurile parlamentare și susține că le va invita la discuții.

”Avem cea mai mare formațiune parlamentară și sunt ferm convins că vom avea și o majoritate parlamentară. Inițiez discuții cu fracțiunile parlamentare și grupurile parlamentare din actualul legislativ. Azi discut cu PSRM, mâine cu PSRM, PAS, PPDA și alte grupuri parlamentare. Noi trebuie să evităm o criză politică gravă”, declară Igor Dodon.

De altă parte, Vladimir Cebotari, vicepreședinte al PRO Moldova dă de înțeles că aceștia nu vor merge la discuții cu Igor Dodon. În opinia vicepreședintelui Pro Moldova, PSRM nu are nevoie de Igor Dodon, din motiv că va trage în jos partidul.

„Ce ține de PSRM, cred că acesta poate avea un rol al său, dar trebuie să se “reformeze”. Aceasta formațiune, care are un număr important de susținători, cetățeni de ai noștri, au și ei un cuvânt de spus. Dar de această dată, trebuie să fie o participare constructivă. Un PSRM reformat, este un PSRM care fără Igor Dodon în partid sau în politica moldoveneasca, pentru ca asemenea unei ancore foarte grea, va trage țara și partidul în jos. PSRM are mulți alți oameni pregătiți. Zinaida Greceanîi, daca dorește să conducă această formațiune în viitor, este o opțiune. Dar, pentru a pregăti PSRM de următoarele provocări politice, se impune numirea unui alt președinte, mai tânăr, mai energic. O bună candidatura pentru președenția partidului ar fi Vlad Bătrâncea, care se bucură de încrederea colegilor săi. Marele provocări ne așteaptă, să avem înțelepciune și puteri să nu dezamăgim oamenii buni ai Moldovei”, a conchis Cebotari.

Așadar, urmează de văzut dacă grupul parlamentar Pentru Moldova, din care fac parte deputații ȘOR, dar și transfugii din PD-PRO Moldova, vor bate palma cu PSRM pentru a forma o coaliție. Anterior, au fost multe semnale și declarații ale politicienilor din opoziție care s-au referit la faptul că după alegerile prezidențiale, Igor Dodon și PSRM, ar urma să formeze o coaliție cu Partidul Șor și grupul pentru Moldova, lucru infirmat de Dodon. Ilan Șor însă declara că după alegeri partidul pe care îl conduce din ”exil” va lua o decizie.

Dosar Media

Ai o noutate?