Foto: Protv.md

Dodon urmează să-l numească pe Țulea în funcția de ambasador și să semneze decretul pentru un nou șef la Externe

Mâine, Igor Dodon ar urma să semneze decretul de numire a lui Oleg Țulea în funcția de Ambasador în Ungaria, dar și decretul de numire a unui alt ministru la conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

După ce Guvernul a dat aviz pozitiv pentru ca Oleg Țulea să fie numit ambasador în Ungaria, Igor Dodon a declarat că nu are nici o problemă să semneze acest decret. Astfel, președintele în exercițiu ar urma să revină mâine la Președinție pentru a semna decretul în acest sens.

”Nu am nici  o problemă să semnez decretul de numire a lui Oleg Țulea în funcția de Ambasador ]n Ungaria. Cel mai probabil, luni, voi reveni pentru o zi la Președinție pentru a semna acest decret, dar și altele care s-au mai adunat”, afirmă Igor Dodon.

În acest context, Igor Dodon ar urma să semneze un alt decret de numire a unui nou conducător la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, mai ales, în contextul în care, în data de 14 noiembrie urmează a fi organizate turul doi al alegerilor prezidențiale.

Deocamdată nu se cunoaște numele noului ministru de Externe, însă sursele Dosar Media, menționează că ar fi vorba de o persoană din anturajul președintelui în exercițiu.

Dosar Media

Ai o noutate?