Dodon triumfă astăzi! Maia Sandu a rămas fără SIS – Proiectele controversate, înaintate de deputații PSRM au fost votate

Proiectele controversate, înaintate de deputații PSRM au fost votate, cu susținerea platformei parlamentare Pentru Moldova, formată din transfugii de la PDM și apoi de la Pro Moldova, și deputații Partidului Șor.

În timp ce opoziția a continuat să protesteze față de aceste inițiative legislative, ședința a fost prezidată de socialistul Vlad Batrîncea, fiind înconjurat de colegii săi socialiști, unde rând pe rând majoritatea parlamentară neoficializată PSRM și platforma Pentru Moldova, din care fac parte și deputații din Partidul Șor, au aprobat toate proiectele.

Pe fundalul huiduielilor opoziției, au fost votate proiectele privind anularea legii antipropagandă, proiectul cu privire la statutul special pentru limba rusă, proiectul cu privire la statutul juridic special al UTA Găgăuzia, cât și trecerea SIS-ului din subordinea Președinției în cea a Parlamentului.

Deputații Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Dinu Plângău și Alexandru Slusari au susținut un briefing și au declarat că mâine vor contesta la Curtea Constituțională legile care au fost adoptate astăzi în plen fără ca să fie prezentate și examinate.

„Ceea ce s-a întâmplat azi în Parlament nu este nici legal, nici constituțional. Două sesizări le avem deja, iar celelalte urmează să le pregătim ca să anulăm întreaga ședință plenară de azi”, a declarat deputatul PPDA Dinu Plângău.

Dosar Media

Ai o noutate?