Colaj: Dosar Media

Dodon și Sandu, la o distanță de peste 15 la sută în sondaje

Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova îi păstrează locul de frunte lui Igor Dodon, în topul preferințelor moldovenilor.

Potrivit unui nou sondaj dat publicității astăzi, dacă duminica viitoare, ar avea loc alegeri prezidențiale, atunci candidatul independent, susținut de PSRM, Igor Dodon, s-ar clasa pe primul loc, acumulând 41,7 la sută. Pe locul doi se află lidera PAS, Maia Sandu – cu 24,5 la sută.

Locul trei îi revine liderului PPDA, Andrei Năstase – 12,2%. Totodată, pe locul patru se clasează liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care ar obține 8,6 la sută din voturi.

Al cincilea loc în sondaj, îi revine Violetei Ivanov, candidat din partea Partidului ȘOR. Ceilalți candidați, potrivit aceluiași sondaj, ar obține mai puțin de 3 procente.

Menționăm că, studiul a fost realizat în perioada 26 septembrie – 8 octombrie 2020, pe un eșantion de 1167 de intervievați din 81 de localități.

La alegerile din 1 noiembrie s-au înscris opt candidați. Este vorba despre Renato Usatîi, de la Partidul Nostru, Andrei Năstase, de la Platforma DA, Tudor Deliu, de la PLDM, Igor Dodon, candidat independent, susținut de PSRM, Violeta Ivanov, de la Partidul Șor, Maia Sandu, de la PAS, Octavian Țîcu, de la PUN și Dorin Chirtoacă, candidat al blocului electoral Unirea.

Dosar Media

Ai o noutate?