Colaj: dosarmedia.md

Dodon recunoaște că are înțelegeri secrete: Guvernul are susținere solidă în Parlament, iar miniștrii PD oricum era să fie demiși

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, afirmă că Guvernul condus de Ion Chicu are și în continuare o susținere fermă în Parlamentul Republicii Moldova. Asta deși, partenerii lor de coaliție, adică Partidul Democrat a declarat că se retrage de la guvernare. Iar astăzi, și miniștrii democrați au fost revocați din funcție, fiind numiți alții în loc. Totodată, Dodon declară că schimbări în garnitura guvernamentală oricum urma să aibă loc imediat după scrutinul prezidențial.

”Aceste modificări urma să le facem imediat după alegeri. Urmează și alte schimbări nu doar la nivelul echipei, dar și la nivelul strategiei de guvernare. Vă asigur că după alegeri, Guvernul va avea parte de o susținere suficient de puternică pentru a face față sarcinilor despre care am vorbit. Avem cel puțin trei formule pe care lucrăm, pornind de la o alianță largă până la diferite alte forme politice construite împreună cu partidele politice și deputații responsabil din Parlament. Vă asigur că acest Guvern va avea susținere solidă în Parlament”, a declarat Igor Dodon în discursul său de la învestirea miniștrilor.

Amintim că, Partidul Democrat din Moldova a anunțat sâmbătă că își retrage membrii săi din Guvernul Chicu și invită partidele parlamentare la discuții pentru a constitui un nou cabinet de miniștri. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Pavel Filip, după ședința biroului executiv lărgit al Partidului Democrat.

Dosar Media

Ai o noutate?