Foto:facebook/Iurie Reniță

Dodon, Plahotniuc și Iarolov sunt citați la Judecătoria Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc și omul de afaceri Serghei Iaralov sunt citați la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana. Aceștia ar urma să se prezinte pe 5 octombrie 2020. Anunțul a fost făcut de deputatul Iurie Reniță.

Citarea are legătură cu secvențele video în care președintele Igor Dodon ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o pungă neagră. În ea se presupune ar fi fost bani.

Citație în judecată

După ce Procuratura Anticorupție a emis Ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului „kuliok” a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective. Astfel, „oaspeții de onoare” de la judecătoria Ciocana de pe 05.10.2020, ora 10:00, vor fi: Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov”, a menționat Iurie Reniță.

Amintim că deputatul Iurie Reniță a publicat pe 18 iunie 2020, niște secvențe video. Acestea surprind momentul în care fostul lider democrat îi oferă șefului statului o pungă neagră. Se presupune că ar fi fost cu bani. Din discuții se înțelege că ar urma să se plătească niște salarii pentru PSRM.

Igor Dodon a declarat atunci că imaginile ar fi fost trucate. Mai târziu, Procuratura Anticorupție de la Chișinău a inițiat un proces penal pe acest caz.  Apoi a anunțat că a dispus neînceperea urmăririi penale. Motivul invocat e că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. Instituția a precizat că nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei. Nu a fost idendificată nici persoana care a făcut înregistrarea video. Acest fiind un  fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații.

Cristina Bumbu

Ai o noutate?