Dodon nu-l va mai susține pe Ceban la alegerile locale – Cine este acum favoritul

Fostul președinte al țării, Igor Dodon a decis că-l va susține pe Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, în cadrul bătăliei pentru postul de primar general al Primăriei Chișinău, la alegerile generale locale din toamnă, dacă acesta va candida. Dodon spune că Bătrîncea este om de echipă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4.

„Eu când eram președinte de partid, la noi, în interiorul partidului era un pic de concurență între Vlad Batrîncea și Ion Ceban. Acum vă spun că Vlad este mult mai cumsecade și este om de echipă, comparativ cu primarul general, care tot noi l-am promovat. Nu vreau să-l critic. Dar Vlad este om de echipă, de aceea eu îl susțin. Eu nu vorbesc acum de rău. Eu singur am spus că în Top-ul politicienilor, în primii trei, este și Ion Ceban”, a menționat Igor Dodon.

La toamnă, Ion Ceban va pierde mulți dintre alegători de stânga din cauza ultimelor lui decizii, inclusiv a doctrinei politice a MAN-ului, spune Igor Dodon.

„El a devenit proeuropean, pentru integrarea europeană, el face niște declarații dure în ceea ce privește ce ține de partenerul nostru strategic – Federația Rusă. El 2017, 2018, 2019, cât a fost lângă noi, spunea că limba de stat este moldovenească, acum e română. Păi, iată o parte din susținătorii noștri de pe stânga nu o să-l voteze pe Ion Ceban”, a mai menționat Dodon.

Anterior, Vlad Batrîncea a declarat că PSRM va merge cu propriul candidat la localele din Chișinău, care va fi ales ulterior de Consiliul republican al partidului, respectiv socialiștii nu îl vor mai susține pe Ion Ceban.

Dosar Media

Ai o noutate?