Foto: a-tv.md

Dodon, nervos la culme: mobilizare masivă la 15 noiembrie – preferințele diasporei sunt în disonanță cu cele ale moldovenilor de acasă

După ce a fost învins în primul tur al alegerilor prezidențiale, Igor Dodon, se arată vizibil deranjat de acest rezultat, în special, enervat pe votul din diasporă și spune că preferințele oamenilor care se află peste hotarele țării sunt în disonanță cu cele ale oamenilor care trăiesc în Moldova.

Mai mult, Dodon anunță mobilizare masivă și sune că nu îi va permite unui alt candidat, adică Maiei Sandu să câștige alegerile prezidențiale în turul doi.

”Noi cu toții am remarcat că diaspora a fost foarte activă, dar sper că în turul doi va fi mobilizare masivă.  Diaspora reprezintă un electorat paralel al Republicii Moldova, acest electorat are propria viziune și preferințe politice și, în mare parte, aceste preferințe sunt disonanță cu preferințele populației majoritare care locuiește și muncește acasă. Eu sunt ferm convins în mobilizare masivă și în obținerea victoriei în turul doi. Noi nu putem permite destabilizare și să vină un alt președinte, care să fie marioneta altor forțe”, declară Dodon.

Totodată, Dodon declară că va participa la dezbaterile electorale în turul doi, dar și că de mâine din  nou, pleacă în concediu pentru a-și face campanie electorală.

”De mâine, voi pleca din  nou în concediu pentru campania electorală. În următoarele zile ne vom vedea la dezbateri. Mâine voi veni cu un briefing detaliat despre programul electoral de mai departe. Duminică am avut o mobilizare masivă, dar sper că în turul doi vom avea o mobilizare mai mare”, declară Dodon.

Maia Sandu și Igor Dodon au concurat pentru fotoliul de șef de stat și la scrutinul din 2016. Atunci, în primul tur, pentru Igor Dodon au votat peste 47 la sută din alegători, iar pentru Maia Sandu, circa 38 la sută.

Dosar Media

Ai o noutate?