Dodon: Moțiunea de cenzură împotriva lui Chicu nu va trece – ”Veți vedea săptămâna viitoare, va fi interesant”

Președintele în exercițiu,Igor Dodon, a declarat în cadrul emisiunii sale online ”Președintele Igor Dodon răspunde”, că moțiunea împotriva Guvernului Chicu nu are nicio șansă să fie votată

”Eu, la diferite etape, fiind deputat în opoziție, am semnat mai multe, 4 sau 5 astfel de moțiuni. Și mi-a reușit să dăm jos câteva guverne. Eu am votat prin moțiune de cenzură demisia Guvernului Filat, în anul 2013, dacă nu greșesc. În 2015, toamna, am semnat o moțiune de cenzură pentru demisia Guvernului Streleț. Fiecare deputat are dreptul să semneze moțiune de cenzură. De aceea, această moțiune a fost depusă regulamentar și ea trebuie să fie dezbătută fără a intra în multe aspecte juridice”, a declarat Igor Dodon.

Precizăm că deputații din PAS, Platforma DA și PDM au semnat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Igor Dodon e sigur că nu vor exista condiții necesare pentru a vota moțiunea.

”Cel mai probabil săptămâna viitoare va fi convocată ședința Parlamentului. Probabil luni sau marți se va convoca Biroul și va anunța ședință specială. Cred că trebuie cel puțin două ședințe speciale. Una – pentru moțiunea de cenzură și una – pentru învestirea doamnei Maia Sandu, pentru că tot e ședința specială a Parlamentului, împreună cu Curtea Constituțională. (…)Cel mai probabil, nici cvorum la ședința Parlamentului nu va fi, iar această moțiune va cădea. Ce va urma până la moțiune și ce va urma după moțiune, veți vedea săptămâna viitoare, care va fi una foarte interesantă. După data de 24-25 decembrie, toată responsabilitatea din această țară este pe noul Președinte ales, Maia Sandu, căreia îi urăm succese și suntem gata s-o ajutăm cu ce putem”, a adăugat Igor Dodon.

Dosar Media

Ai o noutate?