Dodon le cere socoteală moldovenilor din Rusia că nu au mers la alegeri: ”De ce n-ați ieșit la vot, ce așteptați”?

Candidatul independent, dar susținut de PSRM la șefia statului, Igor Dodon, dă de înțeles diasporei din Federația Rusă că va întreprinde măsuri pentru o altă etapă a amnistiei pentru moldovenii care au depășit termenul de aflare în Rusia, dar pentru aceasta să iasă la vor, întrebându-i ce au așteptat în primul tur și nu au mers la urne. Dodon se arată nemulțumit de faptul că în statul rus sunt sute de mii de cetățeni care n-au ieșit la vot.

„Noi putem asigura amnistia pentru cetățenii Moldovei care muncesc în Federația Rusă în cazul victoriei noastre după 15 noiembrie. Dar pentru asta, stimați cetățeni vă rog tot să fiți foarte activi. Mai ales cei pe care îi privește amnistia. Avem câteva sute de mii de cetățeni în Rusia. De ce n-ați ieșit la vot? Ce așteptați, să vină la putere un președinte anti-rus? Clar că atunci nu va fi amnistie. Noi vă ajutăm, dar și voi conectați-vă. Ieșiți la vot. Am deschis 17 secții de votare”, a declarat Dodon în vlogul „Igor Dodon răspunde”.

Amintim că la alegerile din 1 noiembrie, la secțiile de votare din Federația Rusă au ieșit în jur de șase mii de moldoveni, în condițiile în care, acolo muncesc peste 400 de mii de moldoveni.

Dosar Media

Ai o noutate?