Dodon: Astăzi vor fi numiți noii miniștri și un nou vicepremier pentru Reintegrare

Președintele în exercițiu Igor Dodon menționează că va semna decretele de numire a noilor miniștri care vor fi înaintați oficial de către premierul Ion Chicu. Asta după ce șeful Guvernului a declarat că va revoca miniștrii democrați din Guvernul pe care îl conduce. Așadar, în pofida lipsei unei majorități parlamentare, Dodon consideră că ”acest pas va contribui la păstrarea și consolidarea stabilității politice și social-economice în această perioadă dificilă”. Numirile ar urma să aibă loc chiar în următoarele ore.

”Am decis împreună cu șeful Guvernului că astăzi, până la finele zilei, vor fi numiți noii conducători  ai celor patru ministere și un nou vicepremier pentru Reintegrare. Consider că acest pas va contribui la păstrarea și consolidarea stabilității politice și social-economice în această perioadă dificilă”, scrie Dodon.  

Totodată, Dodon menționează că a discutat un spectru larg de probleme social-economice și a constatat cu satisfacție faptul că statul își îndeplinește toate angajamentele sociale față de cetățeni, dar și indicatorii privind completarea bugetului.

Partidul Democrat din Moldova a anunțat sâmbătă că își retrage membrii săi din Guvernul Chicu și invită partidele parlamentare la discuții pentru a constitui un nou cabinet de miniștri. Anunțul a fost făcut de liderul PDM, Pavel Filip, după ședința biroului executiv lărgit al Partidului Democrat.

Dosar Media

Ai o noutate?