Dodon amenință din nou – dacă nu câștigă în turul doi va fi destabilizare

Igor Dodon a făcut declarații astăzi, după tradițională ședință de lucru cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.

În calitatea sa de președinte în exercițiu, Igor Dodon le-a mulțumit autorităților pentru modul exemplar în care au ogranizat procesul de vot. Totodată, Dodon a declarat că autoritățile gestionează bine criza pandemică și ”conducerea de vârf a țării va face tot posibilul pentru a menține stabilitatea economică și socială pe parcursul următoarei perioade”.

Deși a spus că va organiza mâine un briefing de presă cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale, Igor Dodon nu a ezitat să facă câteva declarații tăioase în care a amintit din nou că o eventuală pierderea fotoliului de președinte ar însemna destabilizare a situației actuale, pe care el o consideră una bună.

”Modul cum au avut loc alegerile de ieri este un răspuns pentru cei care vorbeau despre falsificări. Ieri, sistemul electoral și conducerea de vârf a țării a demonstrat că poate organiza alegeri libere, corecte și democratice” a declarat Igor Dodon.

Dodon susține că alegătorii de centru stânga reprezintă peste 55%-60% din electorat. El este convins că în turul doi mobilizarea acestui electorat va fi și mai mare. Candidatul independent la funcția de președinte al țării, dar susținut de PSRM, a repetat că în cazul în care va pierde fotoliul de președinte, atunci în țară va fi destabilizare.

”Noi nu putem permite destabilizarea. Noi nu le putem permite celor care vor să vină în funcția de președinte al țării pentru a fi marionete externe. Noi nu putem permite acest lucru. De aceea ne vom mobiliza. Victoria va fi a noastră”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu pentru faptul că a trecut în turul doi

”Eu vreau să felicit contracandidatul meu pentru rezultatul obținut, o felicit pe Maia Sandu pentru că a trecut în turul doi. Se repetă situația de acum patru ani, din 2016” adaugă  Dodon.

Acesta a precizat că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri, dar potrivit lui, concetățenii noștri de peste hotare au o altă viziune și asta nu coincide cu preferințele celor care locuiesc în Republica Moldova.

”Noi cu toții am remarcat că diaspora a fost foarte activă la aceste alegeri. Putem spune că diaspora reprezintă un electoral paralel. Diaspora are anumite preferințe care se află în disonanță cu preferințele celor care locuiesc în Republica Moldova” a declarat Igor Dodon.

Președintele în exercițiu a menționat că a revenit din concediu doar pentru o zi pentru a semna mai multe decrete. Începând cu ziua de mâine va pleca din nou în concediu pentru a participa în campania electorală pentru turul doi de scrutin.

Dosar Media

Ai o noutate?