Dodon a semnat: Legea cu privire la Stadionul Republican, publicată deja în Monitorul Oficial

Legea cu privire la Stadionul Republican a fost publicată în Monitorul Oficial.

În document este specificat că Stadionul Republican din Chișinău, odată revenit în proprietatea statului, devine proprietate publică, pe care se interzice edificarea altor construcții decât cele de menire social-culturală și/sau sportivă.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că Ambasada SUA în R. Moldova a venit criticat decizia luată în Parlament privind anularea alocării terenului fostului stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA.

„Statele Unite regretă și critică adoptarea de astăzi a legislației de abrogare a Legii nr. 151 din 2018, ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou Complex al Ambasadei. Statele Unite au negociat în bună-credință cu guverne succesive ale Republicii Moldova timp de peste un deceniu achiziția terenului. Această abrogare încalcă un acord bilateral obligatoriu, încalcă dreptul internațional și afectează negativ relațiile dintre SUA și Republica Moldova. Statele Unite sunt pregătite să investească peste 250 de milioane de dolari pentru a construi o nouă ambasadă la Chișinău, creând sute de locuri de muncă, sprijinind afacerile locale și revitalizând economia Chișinăului. După cum am spus în mod constant, orice nouă construcție pe acest teren va respecta semnificația lui culturală și istorică. Îndemnăm autoritățile Republicii Moldova să regândească acest pas și să-și onoreze obligațiunile asumate în urma negocierilor”, se arată în comunicatul ambasadei.

Deputatul Ilan Şor susține că această lege e un prim pas în realizarea proiectului său “Moldovaland”, un centru sportiv şi de agrement.

Dosar Media

Ai o noutate?