DOC// ”Spațiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziția persoanelor terțe” Ciocoi, către diplomați, după ce Dodon s-a filmat în Ambasadă

După ce Igor Dodon a utilizat un birou din cadrul Ambasadei Republicii Moldova din Federația Rusă, în calitate de studio pentru filmarea vlogului său, premierul interimar, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a semnat o dispoziție prin care le amintește diplomaților moldoveni că persoanele fără funcții oficiale în stat nu pot beneficia de asemenea privilegii.

Totodată, Ciocoi menționează că serviciul diplomatic este în afara polemicilor politice și somează misiunile diplomatice și oficiile consulare să nu se lase antrenați în asemenea lucruri.

Aureliu Ciocoi a semnat o circulară pentru toate misiunile diplomatice în care a atras atenția că nu se acceptă asemenea solicitări de la politicieni, care nu sunt în funcții oficiale în structurile statului, acestea fiind acceptabile doar dac ele vin de la membrii Parlamentului care au vizite oficiale în țara respectivă și doar în baza unui demers scris pe numele ambasadorului.

”Spațiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziția persoanelor terțe pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Persoanele care vor să se implice în activități politice, își vor suspenda calitatea diplomatică, în conformitate cu cadrul normativ, înainte de efectuarea oricăror apariții publice în capacitate politică”, se arată în circulara semnată de către Aureliu Ciocoi, potrivit canalului de telegram, Culisele Diplomației.

”Nici ambasadorul Golovatiuc nu a știut despre filmarea emisiunii în cadrul ambasadei. Dodon ar fi sunat, a spus că vine la ambasadă, însă nu a specificat că vrea să transmită live-ul de acolo. În acel timp, Golovatiuc se afla cu Socolan la consultări”, aceasta este explicația ambasadorului Golovatiuc, anunțată de către Aureliu Ciocoi, după ce Dodon și-a filmat vlogul în incinta Ambasadei Moldovei la Moscova.

 

Dosar Media

Ai o noutate?