DOC//Igor Dodon, obligat de instanță să nu mai distribuie falsuri despre Maia Sandu

Igor Dodon a fost obligat de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Centru să sisteze imediat răspândirea informațiilor defăimătoare la adresa Maiei Sandu din pliantele electorale ale acestuia. Cu toate acestea, instanța a decis nu a decis scoaterea din cursa electorală a lui Dodon, așa cum a solicitat reprezentantul PAS, Olesea Stamate. Fiind considerată neîntemeiată cererea de chemare în judecată.

„Azi avem o victorie importantă. Judecătoria Chișinău a constatat că informațiile conținute în pliantul electoral al lui Igor Dodon sunt defăimătoare și lezează reputația Maiei Sandu. Avem judecători integri, care se conduc de lege și nu se lasă intimidați de politicieni”, a reacționat reprezentanta Maiei Sandu, Olesea Stamate.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de o zi.

În turul doi al alegerilor prezidențiale, în toată țara sunt distribuite pliante electorale publicate de staff-ul candidatului Igor Dodon, care conțin mai multe informații false și manipulatorii despre candidata Maia Sandu.

Autorii pliantului sperie alegătorii că, în cazul în care va deveni președintă a Republicii Moldova, Maia Sandu va închide școli, spitale, va vinde pământ străinilor, va stopa plățile pentru pensii și salarii.

În pliante sunt folosite elementele cromatice similare materialelor promoționale ale PAS, pentru a induce în eroare publicul.

Dosar Media

Ai o noutate?