DOC//Dodon a comandat tipărirea a 120 000 de ziare – prețul per unitate este 2 lei și 28 bani

Candidatul independent și susținut public de socialiști în alegerile prezidențiale, Igor Dodon, a comandat tipărirea a 120.000 de ziare. Prețul per unitate este 2.28 de lei. Cel puțin asta reiese din contractul semnat de Dodon și tipografia Edit Tipar Grup SRL pentru tipărirea „buletinelor informative”, făcut public de către deputatul Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

Contractul este valabil de la 2 octombrie și până la 31 decembrie 2020. Potrivit datelor incluse în cotract, a fost comandată tipărirea a 65.000 de ziare în limba rusă şi 55.000 în limba română.

”Din ea se vede clar că beneficiarul a semnat contractul pentru 65.000 exemplare în rusă şi 55.000 în română (sic!) la preţul de 2.28 lei exemplarul. Contractul este valabil de la 2 octombrie – 31 decembrie 2020… Prin urmare, restul ziarelor, care au fost depistate ieri la tipografia Universul sunt ilegale, achitate din surse de provenienţă obscură, ceea ce constituie o fraudă şi trebuie pedepsită conform legii”, scrie Litvinenco.

„Prin urmare, restul ziarelor care au fost depistate ieri la tipografia Universul sunt ilegale, achitate din surse de provenienţă obscură, ceea ce constituie o fraudă şi trebuie pedepsită conform legii”, a scris Litvinenco.

Staff-ul lui Igor Dodon anunță că a sesizat organele de drept după ce mai mulți reprezentanți ai opoziției au depistat la tipografia de stat Universul din centrul capitalei mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite aici într-un tiraj mult peste cel declarat.

Reprezentanții lui Dodon spun că este vorba despre o acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului și au sesizat observatorii naționali și internaționali.

Dosar Media

Ai o noutate?