Foto: radiochisinau.md

DOC/ Cine i-a solicitat lui Timofti să îl decoreze pe Plahotniuc cu ”Ordinul Republicii” – oamenii lui Dodon încep răfuiala?

Deputatul socialist Bogdan Țârdea a făcut public un document, în care, se arată că liderul PD, Pavel Filip, ar fi fost cel care i-a solicitat lui Nicolae Timofti, în perioada când era șef de stat, să îl decoreze pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, cu ordinul  ”Ordinul Republicii”. Despre aceasta a scris Țîrdea pe canalul său de Telegram.

„Anume Filip a cerut să fie decorat, dar nu condamnat, cel, care a furat miliardul, aeroportul, a lăsat țara fără bănci, a transformat Moldova într-o colonie și a sărăcit cetățenii”, scrie Țîrdea.

În scrisoarea lui Pavel Filip către Timofti se menționează că Vlad Plahotniuc trebuie să fie decorat cu cea mai înaltă distincție în stat „pentru merite deosebite în asigurarea acțiunilor de negociere, semnare și ratificare a Acordului de asociere cu UE.

Țîrdea însă nu precizat de unde a făcut rost de acest document, care s-ar afla în arhivele Președinției. Însă, cel mai probabil, îl are de la liderul neformal al formațiunii, Igor Dodon.

Liderul PD, Pavel Filip, deocamdată nu a reacționat la aceste acuzații.

Menționăm că deși Igor Dodon a promis de nenumărate ori că îi va retrage ”Ordinul Republicii” lui Vladimir Plahotniuc, nu a făcut-o în acești patru an de mandat.

Dosar Media

Ai o noutate?